IJsselmeervogels pakt overwinning tegen FC Lisse

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels heeft een relatief eenvoudige 2-0 zege geboekt op FC Lisse. De Spakenburgse formatie won dankzij treffers van Gévero Markiet en Mike van de Laar, en een uitstekend optreden van doelman Jaimy Schaap.
Na twintig minuten voetballen werd de ban gebroken door Gévero Markiet. De centrale verdediger kopte een voorzet van Mike van de Laar kiezelhard raak en mocht de eerste treffer op zijn naam te zetten. Even later was het opnieuw Van de Laar die belangrijk was voor de Vogels. Na een goede loopactie ontving hij de bal in het strafschopgebied en manoevreerde hij de bal in de linkerhoek van het doel.
Na de rust lieten de gasten uit Lisse meer van zich spreken en was het IJsselmeervogels-doelman Jaimy Schaap die zijn doel met kunst- en vliegwerk schoon wist te houden. De frustraties liepen zo nu en dan hoog op bij de gasten uit de Bollenstreek. In de slotfase van het treffen schoot doelman Brian van der Werff van dichtbij keihard een bal in de dug-out van de thuisploeg.
21' Gévero Markiet [1-0]
34' Mike van de Laar [2-0]
De Rooien stijgen dankzij de driepunter naar de zevende plaats in de tweede divisie. De ploeg van vertrekkend trainer Willem Leushuis is aan een aardige serie wedstrijden bezig, waarin het in de laatste tien optredens slechts twee keer verloor.
Voor alle uitslagen uit de tweede divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Verslaggever Bert Kous over het duel van de Vogels
IJsselmeervogels-trainer Willem Leushuis: "Onbegrijpelijk hoe we na rust beginnen"
Gévero Markiet (IJsselmeervogels): "Als er niet iets veel beters komt"