Van Emden ziet Van Poppel vroeg afhaken in eindsprint Giro

VEENENDAAL/UTRECHT - Wielrenner Jos van Emden heeft in de tweede rit van de Giro d'Italia belangrijk werk verricht voor zijn kopman Danny van Poppel. Het voorbereidende werk van de tijdrijder, die lid is van de Utrechtse vereniging De Volharding, werd alleen niet afgemaakt. Van Poppel strandde op de 15e plek, Van Emden werd zelf 115e.
De Italiaanse wielrenner Elia Viviani wist de tweede etappe te winnen. De renner van Quick Step versloeg in de massasprint zijn landgenoot Jakub Mareczko en de Ier Sam Bennett, die derde werd. De nagenoeg vlakke etappe over 167 kilometer voerde de wielrenners in Israël van Haifa naar Tel Aviv.
De Nederlandse wielrenner Tom Dumoulin raakte zijn roze trui, die hij vrijdag veroverde met winst van de tijdrit, kwijt aan de Australiër Rohan Dennis. Hij pakte drie bonificatieseconden bij de tussensprint en passeerde Dumoulin daardoor in het algemeen klassement. De Nederlander heeft nu één seconde achterstand op de nieuwe leider.
Veenendaler Lennard Hofstede, ploeggenoot van Dumoulin, kwam anderhalve minuut na de ritwinnaar als 170e over de finish.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.