Sport Kort 5 mei: Ruime overwinning UVV, Eemland sluit af met zege

PROVINCIE UTRECHT - In Sport Kort bundelen we de diverse sportuitslagen van de clubs en verenigingen uit de provincie. Met onder meer een overwinning voor de honkballers van UVV en de laatste competitiewedstrijd van Eemland.

HONKBAL

De honkballers van UVV hebben in de overgangsklasse de voorlaatste plaats verlaten. De Utrechtse formatie versloeg concurrent The Hawks met 13-4 op eigen veld. In de stand van de overgangsklasse is UVV nu over ploeg uit Dordrecht heen gewipt, het staat nu veertiende met 4 punten uit 9 duels.

HANDBAL

De handballers van Stipt Payroll/Houten hebben het laatste duel in de promotie/degradatiegroep van de BeNe-League verloren. In eigen zaal werd er met 33-22 verloren van Hurry Up. Houten sluit het seizoen af als laatste in de poule van vier met één punt. Volgend seizoen komt het uit in de eredivisie.

RUGBY

De rugbyers van Eemland hebben in de eerste klasse de laatste competitiewedstrijd gewonnen. In en tegen Groningen won de Amersfoortse ploeg met 40-22. Eemland beëindigt de competitie op de tweede plaats, een plek die recht geeft om play-offs te spelen tegen de ploeg die als voorlaatste eindigt in de degradatiepoule van de ereklasse.
Het recht dat de ploeg uit Amersfoort heeft op die play-off is aangevraagd en goedgekeurd. De tegenstander wordt Haagsche RC of DSR-C. De play-offs om promotie/degradatie gaat over twee wedstrijden. Op 20 mei speelt Eemland op het eigen veld, waarna op 27 mei de return is bij de ereklasse-ploeg.

KORFBAL

In de hoofdklasse van het veldkorfbal kwamen drie regioclubs in actie. DOS uit Westbroek nam de punten mee van het uitduel bij Oranje Wit in Dordrecht, nadat het met 28-18 wist te winnen. Het Maarssense OVVO/De Kroon verloor thuis met 19-16 van Sporting Delta, en ook Tweemaal Zes uit Maartensdijk wist in eigen huis niet te winnen. DeetosSnel bleek met 26-22 te sterk.
In de stand van de hoofdklasse is Tweemaal Zes de best geplaatste ploeg uit de provincie, op de gedeelde vierde plek met 11 punten. OVVO staat zesde met 9 punten, terwijl DOS voorlaatste is met 5 punten na elf duels.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.