Supporters FC Utrecht hangen spandoek bij stadion FC Twente: "Twente bedankt voor de centen"

UTRECHT - Supporters van FC Utrecht hebben afgelopen nacht een spandoek opgehangen bij het stadion van FC Twente in Enschede. Op het doek staat: "Twente bedankt voor de centen. Groet 030." De Utrechters verwijzen daarmee naar de extra tv-gelden die de club kan verwachten nu FC Twente is gedegradeerd.
Twente verliest door de degradatie miljoenen aan inkomsten. FC Utrecht profiteert juist; door het wegvallen van de Tukkers, schuiven de andere clubs een plaatsje op in de ranking die bepaalt hoe de tv-miljoenen verdeelt worden. Volgens de Telegraaf levert het FC Utrecht zo'n 800.000 euro extra op.
Ook hingen de Utrechters een kratje Jupiler op, verwijzend naar de Jupiler League waarin FC Twente volgend jaar uitkomt.

LEEDVERMAAK

De actie is een reactie op de spandoekactie van Twente-aanhangers. Zij hingen bij meerdere stadions in Nederland spandoeken op met de tekst: "Leedvermaak is een groter compliment dan medelijden. Tot snel!"
De Twente-supporters reageerden daarmee op het leedvermaak bij de supporters van andere clubs die genoten van de degradatie van FC Twente.

ZOUT IN DE WONDEN

De Utrecht-supporters zijn niet de eersten die reageren op de actie van FC Twente. Eerder gooiden NAC-fans een grote hoeveelheid zout neer bij de Grolsch Veste.
"Wij strooien extra zout in jullie wonden, heel Nederland had de hoop dat jullie niet meer bestonden", schreven de NAC-supporters op een begeleidend spandoek, meldt RTV Oost.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.