LIVEBLOG: Slotstuk eredivisie in de Galgenwaard; SC Heerenveen tegenstander 1e ronde play-offs (1-0)

UTRECHT - FC Utrecht neemt het vanmiddag in de Galgenwaard op tegen VVV-Venlo. De ploeg van Jean-Paul de Jong is reeds geplaatst voor play-offs voor Europees voetbal, maar is vooral benieuwd wie het in de nacompetitie zal treffen. Als FC Utrecht vijfde wordt treft het de nummer acht van de ranglijst en verkrijgt het 'thuisvoordeel' in de play-offs. De Utrechters mogen dan de laatste wedstrijd van de tweeluiken in het eigen stadion spelen. SC Heerenveen, PEC Zwolle en ADO Den Haag strijden vanmiddag nog voor een plekje bij de eerste acht en zodoende weet FC Utrecht na afloop wie het zal treffen in de eerste ronde.

RONDJE LANGS DE VELDEN

AZ - PEC Zwolle (6-0)

Willem II - Vitesse (2-2)

SC Heerenveen - Feyenoord (2-3)

Roda JC - ADO Den Haag (2-3)
Virtuele tegenstander FC Utrecht 1e ronde play-offs: SC Heerenveen (laatste update: 16:18)
90+3' In de blessuretijd nog een kans voor Ralph Seuntjens (VVV-Venlo) om zijn ploeg op gelijke hoogte te brengen. Echter brengt goalie David Jensen redding, waardoor hij zijn doel schoon houdt
83' Ayoub wordt vervangen door Görtler en krijgt een staande ovatie van het Utrechtse publiek. Willem Janssen had het veld al verlaten, Ramon Leeuwin is binnen de lijnen.
16:08 Heerenveen maakt gelijk tegen Feyenoord (2-2)! Dat betekent dat FC Utrecht de Friezen mogelijk ontlopen in de eerste ronde van de play-offs. ADO Den Haag wordt, als er niets meer verandert, de tegenstander!
70' DOELPUNT! Matteusz Klich breekt de ban en opent de score, na een goede één-twee combinatie (1-0).
65' De tweede helft kabbelt voort, waarin het tempo erg laagt ligt, wellicht mede ingegeven door het warme weer.
46' We zijn begonnen aan de tweede helft bij FC Utrecht - VVV-Venlo (0-0), waar Van der Streek in de kleedkamer is achter gebleven. Urby Emanuelson is zijn vervanger.
45' We gaan rusten in de Galgenwaard bij een tussenstand van 0-0. Op dit moment is SC Heerenveen (8e) virtueel de tegenstander van FC Utrecht in de 1e ronde van de play-offs om Europees voetbal. Overigens blijft de ploeg bij de huidige (tussen)standen zelf ook de nummer 5 van de eredivisie.
43' Een smerige tackle van VVV'er Promes op de enkel van Gyrano Kerk wordt bestraft met geel.
39' Weer de lat! Cyriel Dessers frommelt zich knap langs de VVV-defensie, haalt knap uit, maar ziet zijn schot op de lat afketsen! Pech, pech, pech voor de mannen van Jean-Paul de Jong!
36' OEI! Matteusz Klich doet de Galgenwaard opleven door plots van afstand uit te halen, zijn schot vindt echter niet het doel. Even daarvoor raakte Dario Dumic de bal middels een kopbal uit een hoekschop
25' FC Utrecht doet wat meer van zich spreken: Gyrano Kerk soleert zichzelf het strafschopgebied in, combineert met Yassin Ayoub & haalt uit: zijn bal gaat echter over het Venlose doel
18' "Utrecht, met handen en voeten", schreeuwt René, wanneer Sean Klaiber gevaarlijk balverlies lijdt & VVV-Venlo diverse kansen krijgt om te schieten, maar de trekker niet over haalt.
16' Eerste kans voor VVV-Venlo: doelman David Jensen moet redding brengen na een harde kopbal uit een hoekschop van de Venlonaren.
13' Rondje langs de velden:
AZ - PEC Zwolle (0-0)
Willem II - Vitesse (0-0)
SC Heerenveen - Feyenoord (0-1)
Roda JC - ADO Den Haag (0-1)
Virtuele tegenstander FC Utrecht 1e ronde play-offs: SC Heerenveen
4' In de vierde minuut staat men massaal op en wordt er luid geapplaudiseerd ter nagedachtenis aan David di Tommaso.
1' Er is nu ook officieel afgetrapt in de Galgenwaard: FC Utrecht - VVV-Venlo is begonnen.
14:30 Een mooi moment in de Galgenwaard: Noah di Tommaso, de zoon van de in 2005 overleden David di Tommaso, verricht de aftrap van FC Utrecht - VVV-Venlo.

OPSTELLINGEN

FC Utrecht: Jensen, Van der Maarel, Dumic, Janssen ©, Klaiber, Kali, Klich, Van de Streek, Ayoub, Dessers, Kerk
VVV-Venlo: Van Crooij, Dekker, Promes, Röseler, Labylle, Seuntjens, Rutten, Leemans, Castelen, Thy, Van Crooij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.