Van Veenendaal met Arsenal onderuit in bekerfinale

NIEUWEGEIN - Het is Sari van Veenendaal uit Nieuwegein niet gelukt de FA Cup te winnen. De keepster van het Engelse Arsenal verloor met haar ploeg in de finale van Chelsea.
De ploeg uit Londen verloor de finale op Wembley tegen Chelsea met 3-1. Met naast Van Veenendaal ook Nederlanders Vivianne Miedema, Dominique Janssen en Daniëlle van de Donk stonden liefst vier Nederlandse internationals in de basis bij de Arsenal.
Met ruim 45.000 mensen op de tribune, een record bij een vrouwenwedstrijd in Engeland, sloeg Chelsea in het eerste kwartier na rust twee keer toe via de Zwitserse international Ramona Bachmann. Keepster Van Veenendaal had de pech dat de bal bij het tweede doelpunt van Bachmann onderweg van richting werd veranderd. Miedema bracht de spanning terug, door met links de aansluitingstreffer binnen te schieten. Kort daarna schoot Fran Kirby echter de 3-1 langs Van Veenendaal, waardoor Chelsea voor de tweede keer de FA Cup won. .
In de competitie staat Arsenal na 15 wedstrijden op de vierde plaats. Het heeft 28 punten, daarmee is de achterstand op koploper Manchester City vier punten. Manchester City heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.