RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kleine overwinning FC Utrecht, Heerenveen eerste play-off horde in strijd om Europees ticket

1/4
UTRECHT -

FC Utrecht heeft vanmiddag een 1-0 overwinning geboekt op VVV-Venlo. In een bijzonder vlakke wedstrijd won het elftal dankzij een treffer van de Pool Matteusz Klich. De ploeg van Jean-Paul de Jong besluit het reguliere eredivisieseizoen op de vijfde plaats, waardoor het net als de voorgaande jaren mee mag doen aan de play-offs voor Europees voetbal.

71' Matteusz Klich [1-0]

In de play-offs weet FC Utrecht na vanmiddag dat het SC Heerenveen, de nummer acht van de ranglijst, zal treffen in de eerste ronde van de nacompetitie voor Europees voetbal. De Friezen verloren vandaag in eigen huis met 2-3 van Feyenoord. Woensdag reist FC Utrecht af naar Friesland, waar de heenwedstrijd van het tweeluik gespeeld zal worden. Dankzij de vijfde plaats hebben de Domstedelingen het zogeheten 'thuisvoordeel' in de play-offs. De returnwedstrijd van de play-offronde wordt dan in de Galgenwaard gespeeld.

De andere play-offwedstrijd zal gespeeld worden tussen Vitesse (7e) en ADO Den Haag (8e). Als de Utrechters erin slagen de eerste ronde te overleven, treft de ploeg de winnaar van dat treffen. De inzet van de play-offs is een plek in de voorronde van Europa League.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -