Meeuwsen en Brouwer winnen in Huntington

NIEUWEGEIN - Robert Meeuwsen heeft het World Tour beachvolleybaltoernooi in Huntington (USA) gewonnen. Samen met Alexander Brouwer was de Nieuwegeiner in de finale twee sets te sterk voor het Braziliaanse duo Evandro/Andre. Het werd 21-16 en 21-15 voor het Nederlandse duo, dat twee jaar geleden brons won op de Olympische Spelen.
De Nederlanders, die vijf jaar geleden de wereldtitel veroverden, stonden voor de elfde keer in de finale op de World Tour. Brouwer en Meeuwsen behaalden vijf keer eerder goud. Ze verdienden met hun zege in Huntington Beach een cheque van 20.000 dollar, omgerekend bijna 17.000 euro.
"Het was een zwaar toernooi, met negen wedstrijden in vier dagen", zei Brouwer. "Gelukkig leek het alsof we vleugels hadden in de finale. Ik heb nu wel hulp nodig om op het podium te klimmen, want man, wat doen mijn benen pijn."
Brouwer en Meeuwsen zorgden voor de eerste Europese zege van een beachvolleybaltoernooi uit de World Tour op Amerikaanse bodem sinds 1996. Toen won het Noorse koppel Jan Kvalheim/Bjørn Maaseide in Hermosa Beach.