FC Lisse breekt met doelman na dwaze actie bij IJsselmeervogels

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Een actie van FC Lisse-doelman Brian van der Werff, afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen IJsselmeervogels, heeft geleid tot een breuk tussen de club en de doelman. Van der Werff ramde de bal zaterdag, naar hen scheen met opzet, snoeihard in de dug-out van IJsselmeervogels. De bal miste op een haar na de negenarige pupil van de week, Mike Maasman.
"Als het raak was geweest, had die jongen naar het ziekenhuis gemoeten", zei IJsselmeervogels-trainer Willem Leushuis na afloop. "En Van der Werff was dan niet heelhuids van ons sportpark gekomen." Scheidsrechter Keijl deed de actie af met een gele kaart, waardoor de doelman geschorst is voor de cruciale wedstrijd tegen FC Lienden.
FC Lisse trok zich de kritiek op de doelman aan en ging zondag met hem in gesprek. Dat gesprek kende 'geen prettig verloop', zo meldt FC Lisse op de website. De Zuid Hollandse club heeft bij IJsselmeervogels inmiddels een attentie laten bezorgen voor Mike Maasman, de geschrokken pupil van de week.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.