Ayoub en Labyad moeten toch nog even wachten op voorselectie WK

© FCUPhoto
UTRECHT - Bondscoach Hervé Renard van Marokko ontkent dat hij al weet welke voetballers hij opneemt in zijn voorlopige selectie voor het WK in Rusland. Hij laat via Twitter weten dat hij pas half mei met een lijst komt. FC Utrecht-spelers Yassin Ayoub en Zakaria Labyad en voormalig teamgenoot Sofyan Amrabat moeten dus nog even afwachten of ze kans maken op deelname aan het WK.
Renard voelde zich geroepen te reageren op een voorlopige selectie van 35 man die vandaag door verschillende Marokkaanse media werd gepubliceerd. Op die lijst prijkten de namen van vijf eredivisievoetballers. Ook Hakim Ziyech en Karim El Ahmadi maakten deel uit van die voorlopige selectie. De in Nederland geboren Nordin Amrabat en Mbark Boussoufa hoorden ook bij de gelukkigen.
Oussama Assaidi (FC Twente), Mimoun Mahi (FC Groningen), Nasser El Khayati (ADO Den Haag) en Youness Mokhtar (PEC Zwolle) ontbraken op de lijst van potentiële WK-gangers.
Marokko opent het WK op 15 juni tegen Iran en neemt het in de groepsfase vervolgens op tegen Portugal (20 juni) en Spanje (25 juni). In de aanloop naar het WK oefent de ploeg nog tegen Oekraïne (31 mei), Slowakije (4 juni) en Estland (9 juni).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.