Spanning voetbalfans stijgt: draaiboek kampioensfeestje SV Spakenburg ligt al klaar

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De gemeente Bunschoten-Spakenburg heeft het draaiboek klaar voor als het SV Spakenburg zaterdag lukt om kampioen te worden van de derde divisie A. Een eventuele huldiging van de voetbalploeg zal zaterdagavond na de thuiswedstrijd van de Blauwen tegen ASWH plaatsvinden.
De huldiging is in het dorp en wordt vooraf gegaan door een intocht. Die begint om 19.00 uur en bestaat eruit dat de kampioenen in een cabriobus door het dorp worden gereden, begeleid door vrachtwagens met jeugdspelers.
De spelersbus zal uiteindelijk rond 19.30 uur arriveren op het Spuiplein. Daar zal burgemeester Van de Groep de kampioensschaal aan de spelers overhandigen waarna het feest zich verplaatst naar sporthal De Stormvogel.
Als SV Spakenburg zaterdag geen kampioen wordt, moet het hele dorp nog een week in spanning zitten. Op zaterdag 19 mei kan de ploeg dan alsnog de eerste plek in de competitie veilig stellen. Als dat gebeurt, wordt hetzelfde programma aangehouden, alleen begint de intocht dan een half uurtje later.
Zaterdag speelt SV Spakenburg de een na laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer John de Wolf neemt het dan in de Westmaat op tegen ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht. Die wedstrijd begint om 15.00 uur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.