Kampong strijdt met Amsterdam om landstitel in hoofdklasse

UTRECHT - De hockeyers van Kampong willen zondag in en tegen Amsterdam een grote stap zetten richting het prolongeren van de landstitel. De Utrechters spelen om 13:15 het eerste duel van de finale van de play-offs.
Kampong weet sinds donderdag dat Amsterdam de tegenstander is in de finale van de play-offs om het landskampioenschap. De Utrechtse titelverdedigers nemen het op tegen Amsterdam, dat Bloemendaal versloeg over drie duels.
Bloemendaal had als nummer twee van de reguliere competitie het thuisvoordeel, maar het derde beslissingsduel op het veld van de oranjehemden werd ruim gewonnen door Amsterdam. Het werd 3-0 in het voordeel van de hoofdstedelingen, die de hoofdklasse als derde afsloten.
In de competitie eindigden de confrontaties tussen Utrecht en Amsterdam onbeslist. Beide keren werd het 2-2.
Kampong wist de finale te bereiken door Oranje Rood in twee duels te verslaan na shootouts.

VOOR IN DE AGENDA

De finale om de landstitel wordt beslist via een best-of-three-serie. Op zondag 13 mei is de eerste wedstrijd op het complex van Amsterdam, dat gelegen is in Amstelveen. Het tweede duel is op zaterdag 19 mei aan de Laan van Maarschalkerweerd in Utrecht. Mocht het na die twee wedstrijden 1-1 staan, dan volgt op zondag 20 mei een derde beslissingsduel op Kampong.
De duels zullen live te horen zijn in Namen en Rugnummers op Radio M Utrecht.
Vorig jaar kroonde Kampong zich voor het eerst in 32 jaar tot landskampioen, door Rotterdam in twee duels over de knie te leggen. Voor de liefhebbers van statistieken en data: de beslissing viel vorig seizoen op 20 mei, wat ook dit jaar de dag van de waarheid kan zijn.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.