Sportlust'46 stunt met winst in districtsbeker West 2

WOERDEN - De voetballers van Sportlust'46 hebben de districtsbeker van het district West 2 gewonnen. Op het veld van DHC in Delft was de Woerdense ploeg met 2-0 te sterk voor FC 's-Gravenzande. Het mag een stunt genoemd worden, want Sportlust nam het als eersteklasser op tegen een hoofdklasse-club.
De wedstrijd begon goed voor het Sportlust van trainer Wim van 't Westeinde. Na een carambole in de 's-Gravenzander defensie was Zakaria Issarti attent; hij werkte de bal hard binnen. Na het doelpunt nam 's-Gravenzande het heft in handen. De Zuid-Hollanders kregen enkele mogelijkheden, maar tot een goal kwam het voor de rust niet meer.
In de tweede helft drong 's-Gravenzande aan, maar het was Sportlust dat uitbrak en via Mitch van der Vlist op 2-0 voorsprong kwam. Hij kon na een voorzet van Martijn Jansen de bal vrij binnentikken. De hoofdklasser drong aan, maar gaf daardoor ook ruimte weg in de eigen verdediging. Het spel golfde op en neer, maar tot goals kwam het niet meer.
11' Zakaria Issarti [1-0]
48' Mitch van der Vlist [2-0]

GROTE BEKERTOEROOI

Door het bekersucces mag Sportlust'46 volgend seizoen ook meedoen aan het grote KNVB Beker-toernooi. Het wordt de tweede keer dat Sportlust aan de KNVB Beker mee mag doen. In 2014 werden achtereenvolgens hoofdklasser FVC en topklasser Koazkken Boys uitgeschakeld. De profs van Volendam bleken uiteindelijk een maatje te groot.

Trainer Van 't Westeinde: "Trots overheerst"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.