Voor de tegenstanders van GVVV en IJsselmeervogels staat er nog wat op het spel

VEENENDAAL - Met nog drie duels te gaan staat er voor GVVV en IJsselmeervogels niets meer op het spel. Voor de tegenstanders des te meer: De Treffers vecht tegen degradatie en Kozakken Boys kan de laatste strohalm pakken in de strijd om het kampioenschap.

GVVV

GVVV zit al weken in een negatieve spiraal. Na zeges op de koplopers Katwijk en Kozakken Boys haalden de Veenendalers uit vijf duels slecht één punt. De altijd zo sterke defensie wordt ineens ongekend vaak gepasseerd en de spitsen vinden het doel niet meer. Mogelijk helpt de terugkeer van Wilco den Hartog, Soufyan Laghmouchi en Jeremy de Graaf. Den Hartog was geschorst, Laghmouchi en De Graaf geblesseerd.
De Treffers, dat eerder dit seizoen de thuiswedstrijd tegen GVVV won, mag de ommekeer bij GVVV nog even uitblijven. De Groesbekers hebben de punten hard nodig om de play-offs tegen degradatie te ontlopen. Hoewel de ploeg zich in de winterstop behoorlijk leek te hebben versterkt, met een aantal aanwinsten van de failliete dorpsgenoot Achilles'29, bleven de punten uit.

IJSSELMEERVOGELS

IJsselmeervogels staat achtste in de Tweede divisie en is in de strijd om de zesde plaats. Voor de uitwedstrijd tegen nummer twee Kozakken Boys zal trainer Willem Leushuis, zelf in het verleden trainer van de Werkendammers, zijn elftal niet hoeven te motiveren. De Vogels wonnen eerder dit seizoen de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys met enig fortuin met 1-0.
Bij IJsselmeervogels ontbreekt Marciano van Leijenhorst. De centrumverdediger viel vorige week tegen FC Lisse geblesseerd uit en is nog niet hersteld. Ook Dylan Chiazor en Yannick Cortie zijn niet van de partij.
Kozakken Boys heeft nog een theoretische kans op de titel. Maar dan moet Katwijk nog ergens punten morsen en de Kozakken moeten alles winnen.
Of dat gebeurt, en of GVVV zich uit de dip vecht, hoort u zaterdagmiddag live in Namen & Rugnummers, bij Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.