Spakenburg hoopt op helpende hand VVOG

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De penningmeester van Spakenburg wrijft zich de handen: de Westmaat zal zaterdag volstromen voor de wedstrijd tegen ASWH. Spakenburg kan zich in dat duel kronen tot kampioen van de Derde divisie. Als dat lukt keren de Blauwen al na één seizoen terug in de Tweede divisie.
DOVO en Magreb komen ook in actie, maar voor die twee teams staat er niets meer op het spel.

SPAKENBURG

Zelf winnen, en puntverlies van Scheveningen tegen VVOG. Dat kan de blauw-witte in top bij Spakenburg. Maar Spakenburg verkeert bepaald niet in kampioensvorm. Het elftal speelt stroef en als er al gewonnen wordt is dat meestal moeizaam.
Spakenburg speelt zaterdag tegen ASWH, dat wordt getraind door Houtenaar Cesco Agterberg., dat goede herinneringen bewaart aan de Westmaat. De laatste twee keer dat ASWH uit speelde tegen Spakenburg stapte de ploeg uit Hendrik Ido Ambacht als winnaar van het veld. was in 2016.
In 2016 liet Spakenburg, dat in de tweede ronde van de KNVB beker de profs van Fortuna Sittard had uitgeschakeld, zich vervolgens verrassen door ASWH, dat destijds een klasse onder Spakenburg speelde. Twee jaar daarvoor won ASWH ook op de Westmaat: als winnaar van de amateurbeker kwam de ploeg op bezoek bij landskampioen Spakenburg. Eindstand: 1-4.
Eerder dit seizoen eindigde ASWH - Spakenburg in 2-2, dankzij een late gelijkmaker van Bert Steltenpool. Bij Spakenburg ontbreekt de geblesseerde linksback Guido van Rijn. Nathaniel Will en Giovanni Gravenbeek zijn weer fit.

DOVO

DOVO won eerder dit seizoen de thuiswedstrijd tegen DVS'33 met 1-0. Zaterdag gaan Gert Kruys en zijn mannen op bezoek in Ermelo, waar het een ploeg in vorm treft. DVS'33 is al acht duels ongeslagen en is nog volop in de race voor de Derde periodetitel.
Bij DOVO zitten vier spelers in de lappenmand. Behalve de langdurig geblesseerden Quincy Arends en Rocco Keizer zijn ook Adil Mahdadi en doelman Rodney Ubbergen in Ermelo niet van de partij.

MAGREB'90

Het al gedegradeerde Magreb'90 krijgt zaterdag ACV op bezoek. De ploeg uit Assen strijdt voor de laatste kans om rechtstreekse degradatie te ontlopen. Voor Magreb is de wedstrijd tegen de numer 17 van de ranglijst wellicht een kans om weer eens een succesje te boeken.

LIVE

Radio M Utrecht is zaterdag live bij de mogelijke kampioenswedstrijd van Spakenburg. Van de duels van DOVO en Magreb'90 brengen we de tussenstanden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.