Willem Janssen is optimistisch: "We hebben dit seizoen thuis maar één keer verloren"

UTRECHT - Hij zat zich te verbijten, woensdagavond in Heerenveen. De geschorste FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen zag zijn ploeg met 3-0 achter komen. "Je verbijt je altijd als je niet speelt, maar het wedstrijdbeeld was natuurlijk krankzinnig. Ik zag het wel somber in, maar je bent machteloos op de tribune."

OPGELUCHT

Uiteindelijk kon Janssen opgelucht ademhalen, want na een 3-0 achterstand vocht Utrecht zich terug tot 3-3. In de slotfase viel toch nog de 4-3 voor de Friezen. FC Utrecht speelde toen al met tien man, nadat Yassin Ayoub uit het veld was gestuurd.
Doordat Janssen op de tribune zat, beleefde hij de wedstrijd ook letterlijk vanuit een ander perspectief dan gebruikelijk. "Tactisch deden ze wat we verwacht hadden, al speelden er wel wat anderen."

RELATIVERING

Vanaf de tribune zag Janssen zijn ploeg verliezen, een redelijk gebruikelijk beeld in de laatste maanden. Want waar FC Utrecht de eerste maanden onder Jean-Paul de Jong bijna niet te kloppen was, boekte won de ploeg van de laatste zeven duels maar één zege. "Maar dan moet je ook naar de tegenstanders kijken", relativeert de aanvoerder. Tegen deze ploegen haalden we vorig seizoen ook nauwelijks punten. We hebben het dus altijd moeilijk tegen de clubs waar we nu punten tegen verspeelden."

RENDEMENT

Toch ziet Janssen wel wat er de laatste weken mis gaat. "Dat is het rendement is de strafschopgebieden. Wij missen teveel kansen, de tegenstanders zijn bij ons erg effectief. Dat is het verhaal van de afgelopen weken."

THUIS

FC Utrecht moet winnen om zich te plaatsen voor de play-offfinale. Janssen heeft daar vertrouwen in. Tegen Heerenveen deed FC Utrecht het vorig seizoen in de play-offs goed. Er werd met 3-1 gewonnen. Dit seizoen eindigde het competitieduel in de Galgenwaard eveneens in de 3-1 zege. "We hebben dit jaar thuis alleen van PSV verloren."
Zaterdag is Ayoub geschorst, Janssen mag weer meedoen. Sander van der Streek, die woensdag licht geblesseerd op de bank zat, is weer inzetbaar.

Willem Janssen: "Ik voelde me machteloos op de tribune"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.