De Jong: "Heerenveen niet het gevoel geven dat er iets te halen valt"

UTRECHT - Jean Paul de Jong is vol vertrouwen voor de tweede wedstrijd van FC Utrecht tegen Heerenveen, in de halve finale van de play-offs voor een ticket voor de Europa League. Zijn ploeg moet zaterdag in de Galgenwaard een 4-3 achterstand goedmaken.

KANSEN

De Jong zag FC Utrecht woensdag in Heerenveen slecht starten en met 3-0 achter komen. "Maar ook toen we niet goed speelden hebben we grote kansen gecreëerd. We gaan zeker weer onze kansen krijgen."

WISSELVALLIG

FC Utrecht is de laatste weken wisselvallig en boekte in de afgelopen zeven wedstrijden maar één zege. Toch de trainer optimistisch. "Het is wisselend, maar we kunnen thuis goed vanuit de nul spelen", aldus De Jong. "En we kunnen doelpunten maken."

LEF

Wat de voormalige aanvoerder van FC Utrecht van zijn ploeg verlangt is klip en klaar. "We moeten met lef spelen en initiatief tonen aan de bal. Heerenveen mag niet het gevoel krijgen dat er hier iets te halen valt."

FINALE

Tegen wie FC Utrecht de play-offs vervolgt als Heerenveen wordt geklopt, vindt de trainer niet interessant. "Ik wil nog niet aan de finale denken. We mogen niet verder kijken dan Heerenveen."

AYOUB

FC Utrecht moet het tegen Heerenveen stellen zonder de geschorste Yassin Ayoub. Willem Janssen keert terug van een schorsing en Sander van der Streek, die woensdag licht geblesseerd op de bank zat, is weer fit. De wedstrijd begint om 20.45 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.

Jean-Paul de Jong wil lef en iniatief zien

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.