Sneijder doet mee in afscheidswedstrijd Kuyt

UTRECHT - Een uniek Nederlands elftal komt zondag 27 mei in actie tijdens de speciale afscheidswedstrijd van Dirk Kuyt in de Rotterdamse Kuip. Onder andere Utrechter Wesley Sneijder is van de partij bij het uitzwaaiduel van de voormalige voetballer van FC Utrecht.
Tal van oud-internationals met wie de Katwijker samenspeelde komen in het veld voor Oranje. Naast Sneijder ook Arjen Robben, Rafael van der Vaart, Giovanni van Bronckhorst, Edwin van der Sar, Phillip Cocu en Ruud van Nistelrooij. Louis van Gaal neemt de coaching van het bijzondere team voor zijn rekening. De zogeheten Dirk Kuyt Testimonial komt ongeveer een jaar nadat hij Feyenoord met drie doelpunten tegen Heracles Almelo naar het kampioenschap schoot. De spits stopte na dat duel.
Het speciale Nederlands elftal zal tijdens de tweede helft van de wedstrijd tegen Feyenoord spelen. Bondscoach Ronald Koeman is bij deze gelegenheid de trainer van de Rotterdammers en hij kan ook beschikken over spelers die in het verleden voor de club speelden, zoals Patrick Lodewijks, Roy Makaay, Salomon Kalou en Lex Immers. Voor de rust neemt Feyenoord het op tegen een team bestaand uit voormalig ploeggenoten van Kuyt uit zijn tijd bij Liverpool en Fenerbahþe. In dat team, genaamd de 'Vrienden van Dirk', verwelkomt de voormalige aanvaller onder anderen Jerzy Dudek, Steven Gerrard, Xabi Alonso, Jamie Carragher, Robbie Fowler en Craig Bellamy. "Ik weet zeker dat niemand zich gaat vervelen'', zegt Kuyt op de website van Feyenoord. ,,Daarvoor gaan er te veel speciale dingen gebeuren. De wedstrijd met drie bijzondere elftallen is natuurlijk de hoofdmoot, maar daaromheen willen we de supporters voortdurend verrassen.''

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.