Eemdijk zet belangrijke stap richting kampioenschap hoofdklasse B

EEMDIJK/MIJDRECHT - De voetballers van Eemdijk hebben in de hoofdklasse B een belangrijke stap gezet in de titelstrijd. Op bezoek bij NSC Nijkerk werd met 1-0 gewonnen door de ploeg van trainer Patrick Loenen. Zeger Beukers was de matchwinner.
Na een ruim kwartier kwam Eemdijk al op voorsprong. Een sterke openingsfase werd beloond met een penalty na hands aan de zijde van Nijkerk. Zeger Beukers haalde de trekker over. In het vervolg van de eerste helft waren aan beide kanten kansen, maar de ruststand bleef 1-0.
Eemdijk, dat zonder de geblesseerde Jasper Bolland aantrad, kwam in het tweede bedrijf goed weg tegen de nummer 14 van de ranglijst. Zelf miste de ploeg uit Bunschoten-Spakenburg een grote kans, waarna NSC ook nog een immense mogelijkheid om zeep hielp in blessuretijd.
18' Zeger Beukers, pen. [0-1]
Eemdijk blijft door de zege koploper in de hoofdklasse B, met 55 punten uit 28 duels. Met nog 2 wedstrijden te gaan is de voorsprong op nummer twee Berkum 3 punten.

ARGON

Argon, dat al gedegradeerd is uit de hoofdklasse A, boekte de vierde zege van het seizoen op bezoek bij Rijsoord. Het werd 2-0. Vroeg in de wedstrijd miste Patrick Lokken een strafschop. In de tweede helft scoorde Mark van der Weijden beide treffers namens de Mijdrechters.
51' Mark van der Weijden [0-1]
67' Mark van der Weijden [0-2]
Voor alle uitslagen uit de hoofdklasse kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

David van de Groep: "Als we er moeten staan, staan we er"
Trainer Loenen: "Als we volgende week winnen zijn we officieus kampioen"