Sport Kort 12 mei: Timmerarends en Van Rooijen winnen seizoensopener fierljeppen

JAARSVELD/PROVINCIE UTRECHT - In Sport Kort bundelen we de diverse sportuitslagen van de clubs en verenigingen uit de provincie. Met onder de openings van het seizoen van het fierljeppen in Jaarsveld.

FIERLJEPPEN

Jaco de Groot uit Woerden heeft het seizoen van het Fierljeppen geopend met een overwinning. Bij het kampioenschap van Jaarsveld sprong hij met 20 meter en 12 centimeter de verste afstand.

Montfoorter Erwin Timmerarends werd met 19.59 meter tweede. Utrechter Rian Baas werd derde met een afstand van 19.23 meter.
Bij de vrouwen ging de winst naar Dymphie van Rooijen uit Oudewater. Ze sprong 15.78 meter. De IJsselsteinse Wendy Helmes sprong met 13.76 meter de tweede afstand. Ze werd gevold door Brenda Baars uit Benschop(12.85 meter).

KORFBAL

In de hoofdklasse B van het veldkorfbal wist Tweemaal Zes uit Maartensdijk de zesde zege van het seizoen te boeken. Op bezoek bij Oranje Wit won Tweemaal Zes met 18-16. OVVO uit Maarssen heeft met 27-23 verloren van Rohda. In de stand heeft Tweemaal Zes uit Maartensdijk 13 punten uit twaalf duels en daarmee staat het derde. OVVO is met 9 punten de nummer zes.
DOS uit Westbroek heeft een ruime zege geboekt in de hoofdklasse A. Op bezoek bij Sporting Delta werd met 22-15 gewonnen. Het is de derde seizoenszege voor DOS, dat nu 7 punten heeft na twaalf wedstrijden.

WIELRENNEN

Wielrenner Jan-Willem van Schip is weggezakt uit de top van het klassement in de Vierdaagse van Duinkerke. De Schalkwijkse hardrijder verloor 48 plekken in de algemene rangschikking nadat hij in de vijfde heuveletappe meer dan twaalf minuten verloor. De ritzege in de Franse rittenkoers ging naar de Duitser André Greipel. Dimitri Claeys uit België staat aan kop met nog één etappe te gaan. Oscar Riesebeek, ploeggenoot van Van Schip bij Roompot, staat tweede.

SOFTBAL

In de silver league hebben de vrouwen van het Utrechtse UVV gewonnen en verloren van Quick Amersfoort. Het eerste duel verloor UVV met 6-5 van Quick, het tweede duel won UVV met 12-2. De vrouwen van de Centrals uit De Bilt hebben ook gewonnen en verloren. Het eerste duel tegen Onze Gezellen werd met 3-2 verloren en het tweede duel met 3-2 gewonnen. UVV staat zesde, Centrals zevende en Quick Amersfoort achtste.

RUGBY

Eemland uit Amersfoort weet sinds zaterdag wie de tegenstander is in de play-offs. Eemland moet van DSR-C winnen om te promoveren van de eerste klasse naar de ereklasse.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.