FC Utrecht naar finale van de play-offs na zege op Heerenveen

UTRECHT - FC Utrecht en Vitesse bepalen in twee duels welke club in de tweede voorronde van de nieuwe editie van de Europa League mag uitkomen. Beide clubs verzekerden zich van een plaats in de finale van de play-offs voor Europees voetbal.
FC Utrecht won voor eigen publiek van sc Heerenveen (2-1). Dat was net voldoende omdat de uitwedstrijd in Friesland met 4-3 verloren ging. Vitesse versloeg opnieuw ADO Den Haag (2-1). De formatie uit de hoofdstad van Gelderland had al een uitstekende uitgangspositie aan de uitwedstrijd overgehouden (5-2).

DUITSE AVOND IN GALGENWAARD

Rico Strieder opende in de 39e minuut de score voor FC Utrecht. Hij passeerde doelman Wouter van der Steen, die in het veld was gekomen omdat Martin Hansen niet meer verder kon. De eerste doelman van sc Heerenveen kwam hard in botsing met Sean Klaiber en ging op een brancard het veld af. Strieder was uitblinker aan de kant van FC Utrecht samen met zijn Duitse landgenoot Lukas Görtler, die werd uit geroepen tot 'man of the match'.
Mark van der Maarel kopte de thuisploeg na een klein uurtje naar 2-0. Heerenveen kwam in een spannende slotfase niet meer verder dan een aansluitingstreffer van Marco Rojas. In blessuretijd kopte Denzel Dumfries rakelings naast voor de bezoekers uit Friesland.

BLESSURE LABYAD

FC Utrecht miste drie belangrijke spelers. Zakaria Labyad, begeerd door Ajax, had te veel last van een liesblessure. Mateusz Klich bleef aan de kant met een heupblessure en Yassin Ayoub moest geschorst toekijken.

Terugblik op FC Utrecht - Heerenveen
Rico Strieder: "We staan in de finale, dat is het enige dat telt"
Willem Janssen: "Tot de 2-1 alles onder controle"
Lukas Görtler: "Völler scoorde alleen meer dan ik"
Jean-Paul de Jong: "Medische staf maakt overuren"
Beelden en interviews FC Utrecht-SC Heerenveen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.