Kampong kan titel prolongeren na bloedstollende shoot-out serie

UTRECHT - De hockeyers van Kampong kunnen aanstaande zaterdag de vorig jaar behaalde landstitel prolongeren. De ploeg van Alexander Cox beslechtte het eerste finaleduel tegen Amsterdam middels een 3-2 overwinning in de shoot-outserie, nadat er in de reguliere speeltijd een 1-1 stand op het scorebord stond.
Aanvankelijk kwam de regerend landskampioen op achterstand. Amsterdam-speler Tijn Lissone promoveerde een harde slag van Teun Rohof tot openingstreffer. Deze werd op bijna identieke wijze weggepoetst door de bezoekers uit Utrechters. Een ferme slag van Martijn Havenga werd binnengetikt door Philip Meulenbroek, waardoor de stand weer gelijkgetrokken werd.
In het restant maakte Kampong het meest aanspraak op de overwinning. Een paar minuten voor tijd werd een strafcorner van Havenga hard op de paal gepusht, maar tot meer treffers kwamen beide ploegen niet binnen de reguliere speeltijd.
In de shoot-out serie was er opnieuw een heldenrol weggelegd voor Kampong-doelman David Harte. In drie van de vijf genomen shoot-outs was hij de sterkste, waardoor de Utrechters als winnaar uit de shoot-out serie kwamen.
11' Tijn Lissone [1-0]
23' Philip Meulenbroek [1-1]
Aanstaande zaterdag treft Kampong Amsterdam opnieuw. Ditmaal wordt er gespeeld aan de eigen Laan van Maanschalkerweerd. Als er gewonnen wordt pakt de ploeg voor het tweede jaar op rij het kampioenschap in de hoofdklasse. Wanneer Amsterdam de overwinning pakt wordt er zondag een beslissingswedstrijd gespeeld.

Alexander Cox:"Die jongens zetten zichzelf op scherp"
Phillip Meulenbroek:"Ik had die tweede moeten maken"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.