De Meern loopt opnieuw averij op in degradatiestrijd na forse thuisnederlaag

DE MEERN - De degradatiezorgen voor De Meern worden groter en groter nadat er in eigen huis met maar liefst 6-3 werd verloren van het Haagse Quick. Het elftal van trainer Joël Titaley zag bovendien directe concurrent Be Quick 1887 met 2-0 winnen.
Al in de eerste helft leek het duel beslist te worden toen de oppermachtige bezoekers vijf minuten voor rust op een 3-0 voorsprong kwamen via treffers van Frank van der Heiden (2) en Steven de Kruijff.
Na rust kwam De Meern goed uit de startblokken, toen een mooie aanval werd afgerond door Zakaria el Bennay. Veel leverde de aansluitingstreffer niet op: vijf minuten later lag de bal alweer in het doel van De Meern-keeper Joey Swanink. In de slotfase ging het doelpuntenregister open aan sportpark De Rijnvliet. De Meern kwam in eerste instantie op een 6-1 achterstand, maar uiteindelijk redde Kesly den Haag de Meernse eer door vlak voor tijd nog twee treffers op zijn naam te zetten.
16' [0-1] Roderick Meinema
26' [0-2] Frank van der Heiden
40' [0-3] Frank van der Heiden
50' [1-3] Zakaria el Bennay
55' [1-4] Marc Boshoff
67' [1-5] Frank van der Heiden
73' [1-6] Roderick Meinema
81' [2-6] Kesly den Haag
86' [3-6] Kesly den Haag
Veel leverde het slotoffensief niet op voor De Meern. De ploeg verliest zeer ruim en ziet bovendien Be Quick 1887 met 2-0 winnen, waardoor de achterstand op de directe concurrent nu vier punten bedraagt op de ranglijst. De directe concurrent staat zestiende, een plaats die recht geeft op het spelen van nacompetitiewedstrijden voor lijfsbehoud.
De Meern zelf is de nummer achttien van de derde divisie B en als daar geen verandering in komt betekent dat rechtstreekse degradatie voor de promovendus. Volgende week kan het lot van de oranje-zwarten definitief bezegeld worden: als Be Quick 1887 punt(en) pakt, of De Meern zelf niet wint is de degradatie zeker.
Voor alle uitslagen uit de derde divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Zakaria el Bennay:"Na de 4-1 was het geloof weg"
Mark den Hartogh:"Deze komt zeker aan"