RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Hockey: Phoenix handhaaft zich na miraculeuze comeback in overgangsklasse

1/2
ZEIST/PROVINCIE UTRECHT - De hockeyers van Phoenix zijn er in een knotsgek duel tegen Leonidas in geslaagd zich te handhaven in de overgangsklasse. De ploeg uit Zeist kwam terug uit een kansloze positie, waarin het een 3-0 achterstand omboog in een 4-3 overwinning.

Dankzij de zege stijgtPhoenix naar de 'veilige' negende plaats op de ranglijst, waardoor er ook komend seizoen overgangsklasse-hockey gespeeld zal worden in Zeist.


OVERGANGSKLASSE A

USHC verloor in de overgangsklasse A op bezoek in Zwolle met 4-1. Voordaan uit Groenekan speelde 3-3 gelijk tegen HBS. Het Zeister Schaerweijde deed hetzelfde: in het thuisduel tegen HIC werd het 3-3.

Schaerweijde besluit het seizoen op de vierde plaats in de overgangsklasse A. Hierdoor promoveert de ploeg van Suzan Veen naar de nieuw te vormen promotieklasse. Voordaan eindigt als zevende en mag zich opmaken voor play-offs voor een plek in de promotieklasse. Hierin treft het Victoria in een best-of-three duel. USHC is de nummer tien van de ranglijst en blijft komend jaar actief in de overgangklasse.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.
Sportoverzicht