Jean Paul de Jong vol vertrouwen naar finale play-offs: "Wij scoren altijd"

UTRECHT - Jean Paul de Jong is vol vertrouwen voor de finale van de play-offs om een ticket voor de voorronde van de Europa League. FC Utrecht speelt daarin dinsdag tegen Vitesse. "Met onze speelstijl creeëren we altijd kansen en we scoren bijna altijd", aldus de trainer van FC Utrecht. We gaan tegen Vitesse ook scoren."

VITESSE

Vitesse is momenteel de ploeg in vorm. "Ze hebben veel individuele kwaliteiten en ook zij scoren makkelijk", zegt De Jong, die dit seizoen nog niet verloor tegen vitesse. In Anhem werd het 1-1, in de Galgenwaard won FC Utrecht met 5-1.

PLAY-OFFS

Dat zijn goede cijfers, zoals FC Utrecht ook goede resultaten kan overleggen in de play-offs. Vier keer haalde FC Utrecht de finale, alleen twee jaar geleden was Heracles te sterk. "Mooi om op die resultaten terug te kijken", zegt De Jong. "maar we moeten we nu weer zelf doen."

BLESSURES

Als FC Utrecht dinsdag in Arnhem aftrapt tegen Vitesse, is het 46 uur geleden dat de wedstrijd tegen Heerenveen werd beëindigd. De vraag is of De Jong het winnende team van zaterdag gaat aanpassen om de mensen die zaterdag licht geblesseerd (Labyad, Klich) en geschorst (Ayoub) waren weer mee te laten doen. "Dat gaan we bezien. Dat hangt er van af hoe fit ze zich voelen, en ook van wat we denken dat de tegenstander gaat doen", zegt De Jong.

VEEL KEUS

De Utrecht-trainer heeft daarbij het geluk van een grote groep, zodat afgelopen zaterdag Giovanni Troupée, Lukas Görtler en Urby Emanuelson moeiteloos konden worden ingepast. "Daar hebben we ook op gemanaged", zegt De Jong, om aan te geven dat bewust voor een grote selectie is gekozen.

LIVE

De wedstrijd tegen Vitesse begint dinsdag om 20.45 uur en is live te volgen via

"We gaan tegen Vitesse ook scoren."
Yassin Ayoub: "De ploeg die de meeste strijd levert gaat winnen"
Bijna fitte Zakaria Labyad: "De finale gaat over twee wedstrijden, dus we moeten een verstandig besluit nemen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.