Van Overeem: "Blij met kans bij mooie, grote club"

UTRECHT - Joris van Overeem was bij AZ op een zijspoor beland. Bij FC Utrecht hoopt hij weer meer speelminuten te maken. Maandag tekende de middenvelder een vierjarig contract in de Galgenwaard.
"Ik ben dolgelukkig om bij deze mooie, grote club te gaan spelen", zegt de veelvoudig jeugdinternational, die met voetballen begon bij FC Abcoude, in het noorden van onze provincie. "Bij AZ heb ik het laatste half jaar te weinig gespeeld. Dat vond ik, en dat vond de club ook. We hebben een oplossing gezocht en dit is een hele mooie voor mij."
De keuze voor FC Utrecht was, hoewel Van Overeem al acht jaar in Alkmaar speelt, niet moeilijk. "Al bij het eerste gesprek voelde ik vertrouwen. Dat maakt het makkelijk", zegt de middenvelder, die zaterdag in de Galgenwaard getuige was van de zege op Heerenveen. "Met AZ had ik het hier altijd lastig, de sfeer in het stadion is geweldig. En het speltype past bij mij."
Het vertrek van Labyad en Ayoub is sportief een aderlating voor FC Utrecht. Van Overeem is één van de mensen die die leemte moet opvullen. "Er komt een plek vrij, die ga ik invullen, al;s rechter- of als linkermiddenvelder. Een box-to-box speler. Een nummer 8."

"Dit is hele mooie oplossing voor mij"
Joris van Overeem: "FC Utrecht heeft een duidelijk plan met me"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.