Van de Streek: "Europees voetbal is de kers op de taart"

UTRECHT - Sander van de Streek speelde nog nooit eerder een play-offfinale. De middenvelder kwam afgelopen zomer van Cambuur naar FC Utrecht. De vorige finale van FC Utrecht zag hij op tv. "Ik was erg geïnteresseerd want ik was al ver met FC Utrecht. Er was zoveel passie en strijd, en het resultaat was geweldig."

KERS

Dat resultaat wil FC Utrecht dit jaar weer bereiken. Over twee duels van Vitesse winnen en dan Europa in. "Het was prachtig om tegen een grote ploeg als Zenit Sint Petersburg te spelen in een stadion waar je misschien nooit meer komt. Dat is de kers op de taart."

HONGERIG

Mark van der Maarel speelde al meer finales, en verloor twee jaar geleden van Heracles. "We hadden de bekerfinale verloren van feyenoord, we hadden de vierde plaats verspeeld aan AZ, er was gedoe over de licentie en er waren blessures. We waren op", haalt de verdediger finale van de play-offs van 2016 terug in zijn heriinnering. "Van zo'n nederlaag leer je ook", zegt Van der Maarel nu. "En het maakt je hongerig voor de volgende."
Deze week proberen Van de Streek en Van der Maarel zich met FC Utrecht opnieuw te plaatsen voor de voorronde van de Europa League. "Het wordt een vervelende vakantie als we niet winnen", besluit Van de Streek.

Van de Streek: "Een vervelende vakantie als we niet winnen"
Van der Maarl: "Van verloren finales leer je en word je hongerig"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.