Lennard Hofstede: "Volgens mij is Dumoulin wel tevreden"

VEENENDAAL/UTRECHT - Hij staat 161e in het algemeen klassement, met ruim anderhalf uur achterstand op klassementsleider Simon Yates. Toch is Lennard Hofstede voor zijn gevoel bezig aan een goed debuut in de Giro d'Italia. De 23-jarige Veenendaler rijdt de ronde in dienst van Tom Dumoulin, die over twee weken in Rome voor de tweede keer op de rij de Giro hoopt te winnen.
"Ik ben er vooral om Tom op het vlakke te helpen", zei Hofstede maandag tijdens de rustdag tegen RTV Utrecht. "Als mijn werk erop zit, laat ik me uit het peloton zakken en rijd rustig naar de finish om niet te veel energie te verspillen." Hofstede, die vorig jaar in de Vuelta aan de start kwam maar die niet uitreed, heeft de indruk dat zijn werk gewaardeerd wordt. "Ik hoor goede signalen."
De rustdag werd maandag vooral gebruikt om bij te slapen. "Vergeleken met de Vuelta, die later in het jaar plaatsvindt, wordt er hier veel harder gereden", zegt Hofstede. "Je merkt dat de renners nog fit zijn." Wat de Veenendaler ook vermoeiend vindt zijn de verplaatsingen. "Soms zit je pas om elf uur 's avonds aan het eten. Dat is erg zwaar."
Eén van die verplaatsingen ging in de eerste week van Israel naar Sicilië. "Ik was nog nooit in Israël geweest. Ik vond dat wel bijzonder", zegt Hofstede. "Ik ben wel even naar de klaagmuur gegaan. Maar het is geen fietsland. Er staan bijna geen toeschouwers langs de kant. Wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar."

"Israël is wat mij betreft niet voor herhaling vatbaar"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.