FC Utrecht in de slotfase onderuit tegen gelukkig Vitesse

UTRECHT - FC Utrecht heeft een kleine nederlaag geleden in het eerste duel met Vitesse om een plaats in de tweede voorronde van de nieuwe editie van de Europa League. Doelman David Jensen oogde besluiteloos in de blessuretijd waardoor Guram Kashia de ploeg uit Arnhem naar een zwaarbevochten zege kon koppen (3-2).
Beide clubs treffen elkaar zaterdag in stadion Galgenwaard van FC Utrecht voor een beslissend tweede duel van de finale van de play-offs voor Europees voetbal. Vitesse moet het dan zonder Mason Mount stellen. De man in vorm bij de club uit Arnhem kreeg een gele kaart en is daardoor geschorst.
Mount kopte Vitesse in de 42e minuut op voorsprong. De negentienjarige middenvelder scoorde vorige week in beide halve finales van de play-offs tegen ADO Den Haag maar liefst vier keer.

LABYAD

Niet Mount maar Labyad groeide uit tot meest bepalende man van de wedstrijd. De kersverse aanwinst van Ajax voor het nieuwe seizoen was pas net hersteld van een liesblessure en kwam daarom pas in de 57e minuut in het veld bij de bezoekers. De international van Marokko stond net vijf minuten in het veld toen hij met een afgemeten hoekschop de gelijkmaker van Ramon Leeuwin voorbereidde (1-1). Na de 2-1 van Bryan Linssen schoot Labyad zijn ploeg ook naar 2-2.

SCHORSINGEN

FC Utrecht mist zaterdag Rico Strieder en Sean Klaiber. Beiden gingen op de bon. De laatste kreeg na het eindsignaal geel na een opstootje met Kashia. Vitesse heeft in de Galgenwaard genoeg aan een gelijkspel, FC Utrecht moet winnen.

Ramon Leeuwin: "Soms is voetbal oneerlijk"
Yassin Ayoub: "Zoveel vrijheid in de eerste helft"
Zakaria Labyad: "Geprobeerd het team op sleeptouw te nemen"
Jean-Paul de Jong: "Tot vlak voor tijd hebben we een goed resultaat"