Gaat FC Utrecht weer Europa in?

© Facebookpagina Hoeken dicht in de Galgenwaard I FC Utrecht
UTRECHT - FC Utrecht en Vitesse strijden zaterdagavond om het laatste ticket voor de Europa League. De ploeg uit Arnhem verdedigt in De Galgenwaard een voorsprong van 3-2. Vitesse pakte dinsdag voor eigen publiek de winst dankzij een doelpunt in blessuretijd van aanvoerder Guram Kashia.
FC Utrecht heeft echter al vaker aangetoond te kunnen terugkomen van een achterstand. Vorig seizoen verloor de ploeg het eerste duel met AZ in de finale van de play-offs om Europees voetbal met liefst 3-0. Enkele dagen later zegevierde Utrecht in eigen stadion zelf met 3-0 en nam het daarna de strafschoppen beter, waardoor de ploeg uit de Domstad een ticket veroverde voor de tweede voorronde van de Europa League. FC Utrecht bleef afgelopen zomer steken op de drempel van de groepsfase. In de play-offs was Zenit Sint-Petersburg net te sterk.
Trainer Jean-Paul de Jong moet het tijdens de return stellen zonder de geschorste middenvelders Sean Klaiber en Rico Strieder, Vitesse mist om dezelfde reden smaakmaker Mason Mount. De wedstrijd in De Galgenwaard begint om 20.45 uur.
Supporters van FC Utrecht houden vanavond een optocht van de binnenstad naar stadion Galgenwaard. Het gaat om een spontane actie van voetbalfans, die hun club een hart onder de riem willen steken onder het motto 'Schreeuw ons cluppie naar Uuuuuropa.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.