Spakenburg kan het nu op eigen kracht doen

Barry Ditewig (in het geel) viert de Blauwe titel van 2014
Barry Ditewig (in het geel) viert de Blauwe titel van 2014 © Bert Kous
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg kan zaterdag op eigen kracht kampioen worden van de Derde divisie A. Een gelijkspel in Sneek, tegen ONS, volstaat voor mannen van John de Wolf. Mocht Spakenburg verliezen, dan zou de titel ook gevierd kunnen worden als Scheveningen verliest.

DEGRADATIE

Spakenburg degradeerde vorig jaar na play-offs uit de Tweede divisie en stelde zich als doel om direct terug te promoveren. En hoewel het voetbal dit seizoen niet altijd oogstrelend was, lijkt het de Blauwen wel te gaan lukken. Dat zou betekenen dat de dorpsderby tussen Spakenburg en IJsselmeervogels na twee stille seizoenen weer in ere wordt hersteld.

DERBY

Vorig jaar speelde Spakenburg in de Tweede divisie en IJsselmeervogels een klasse lager. Maar terwijl IJsselmeervogels kampioen werd, degradeerden de Vogels, waardoor de dorpsderby ook dit seizoen niet gespeeld kon worden. Het moet gek lopen willen voetballiefhebbers (en twee penningmeesters) in de jaargang 2018/2019 weer twee prachtige derbydagen kunnen beleven.

BLESSURES

Spakenburg-trainer John de Wolf kan zaterdag in Sneek niet beschikken over de geblesseerden Bert Steltenpool en Guido van Rijn. Bij ONS Sneek spelen twee spelers die het laatste kampioenschap van Spakenburg, in 2014, mee konden vieren: doelman Barry Ditewig en middenvelder Michael Lanting.

DOVO EN MAGREB'90

In diezelfde Derde divisie A speelt DOVO zaterdag thuis tegen Jong FC Groningen. Doelman Rodney Ubbergen van de Veenendalers is geblesseerd. Het al gedegradeerde Magreb'90 speelt thuis tegen ACV uit Assen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.