De derby is terug: kampioen Spakenburg promoveert naar tweede divisie

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg keert na één seizoen terug op het hoogste amateurniveau. De Blauwen promoveren naar de tweede divisie nadat het in de voorlaatste speelronde van de derde divisie A een 4-0 overwinning boekte op bezoek bij ONS Sneek. De Spakenburgse derby wordt daardoor volgend seizoen weer in ere hersteld.
Spakenburg schoot uit de startblokken. Na zes minuten werd Olivier Pilon vrijgespeeld, waarna hij de eerste goal tegen de touwen schoot. Ruim tien minuten later was het aanvoerder Philip Ties die de score verdubbelde met een van richting veranderd schot.
Het feest bij de fans van de Blauwen kon op dat moment al losbarsten, want concurrent Scheveningen stond na de eerste helft al met 2-0 achter op bezoek bij laagvlieger Spijkenisse. In de tweede helft probeerde Spakenburg meer te scoren, al waren er ook mooie momenten te melden. Namens ONS Sneek werd oud-Spakenburger Michael Lanting onder luid applaus gewisseld.
Een kwartier voor tijd bracht Pilon de meegereisde fans uit Bunschoten-Spakenburg (tien supportersbussen) in extase. Hij werkte de 3-0 binnen en gooide daarmee de kampioensstrijd definitief in het slot. Tom van der Neut scoorde ook nog de 4-0. Na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten voor trainer John de Wolf, zijn spelers en de massa's fans van de Blauwen.
6' Olivier Pilon [0-1]
18' Philip Ties [0-2]
75' Olivier Pilon [0-3]
81' Tom van der Neut [0-4]
Voor alle uitslagen uit de derde divisie kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Mike Vreekamp:"Ik kan ook met links drinken"
Jasper Waalkens, de gangmaker van het kampioensfeest
John de Wolf:"Doelstelling behaald"
Spakenburg viert de winst van de titel
Youri Koelewijn:"Vorig jaar degradatie, nu lekker kampioen"
Leon ter Wielen:"Dit kampioensfeest wil ik bewust meemaken"
Tom van der Neut:"Scoren in de kampioenswedstrijd is altijd leuk"
Verslaggever Mark Kloostra over de titel van Spakenburg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.