Titelkandidaat Eemdijk verliest en zorgt daarmee voor spannend slot in hoofdklasse B

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De voetballers van Eemdijk zijn er zaterdag nog niet in geslaagd zich te kronen tot kampioen van de hoofdklasse B. Het verloor op eigen veld met 2-1 van AZSV en daardoor krijgt de hoofdklasse B een heel spannend slot.
Eemdijk kwam vlak voor rust op 1-0 achterstand. Sjoerd te Broekhorst opende de score namens de bezoekers. Vlak na het doelpunt had AZSV ook gelijk de kans op de 2-0, maar de kans ging er niet in waardoor Eemdijk in leven bleef. Vlak na rust knalde Eemdijk er gelijk boven op. In de 53e minuut maakte Jasper Bolland de 1-1 gelijkmaker. Nog geen minuut later vloog een vrije trap van Michael de Harder net over. Het titelfeest kon echter nog niet gevierd worden. Robin Thuss maakte met nog iets minder dan een kwartier te spelen de 2-1 voor AZSV en zorgde ervoor dat de bloemen in de emmers bleven.
42' Sjoerd te Broekhorst [0-1]
53' Jasper Bolland [1-1]
76' Robin Thuss [1-2]
Volgende week kunnen in de hoofdklasse B drie ploegen kampioen worden. Eemdijk, Berkum en Genemuiden. En de laatste twee genoemde ploegen die spelen tegen elkaar. Eemdijk moet in de laatste wedstrijd van het seizoen spelen tegen nummer vijf Urk.

ARGON

Argon ging in dezelfde competitie met 5-1 onderuit. De ploeg uit Mijdrecht is de hekkensluiter van de hoofdklasse B en is zal veroordeeld tot degradatie.
Voor alle uitslagen uit de hoofdklasse kunt u terecht op RTVUtrecht.nl/uitslagen.

Jasper Bolland:"We waren niet scherp"
Patrick Loenen:"Het was een beetje apathisch"