FC Utrecht sneuvelt in de Galgenwaard, geen Europees voetbal

UTRECHT - FC Utrecht gaat niet opnieuw Europa in. Vitesse veroverde een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League door FC Utrecht te verslaan in de finale van de play-offs. Vitesse zegevierde zaterdag ook tijdens de return in De Galgenwaard, 2-1, nadat het vier dagen eerder voor eigen publiek in Arnhem al met 3-2 had gewonnen.
Bekijk hier de reacties na het mislopen van het ticket.
Trainer Jean-Paul de Jong posteerde Zakaria Labyad en Anouar Kali op de plekken van de geschorste middenvelders Sean Klaiber en Rico Strieder, bij Vitesse verving Thomas Bruns de geschorste smaakmaker Mason Mount.
De wedstrijd ontbrandde direct met kansen aan beide kanten. In de achttiende minuut kwam Vitesse op voorsprong, met dank aan Ramon Leeuwin van FC Utrecht. De verdediger wilde voorkomen dat Tim Matavz een voorzet van Roy Beerens kon intikken, maar gleed de bal in eigen doel.

WANHOOPSOFFENSIEF

FC Utrecht kreeg volop kansen op de gelijkmaker, maar moest kort voor rust de 0-2 incasseren. Matt Miazga kopte de bal uit een hoekschop van Alexander Büttner langs keeper David Jensen (0-2). Mark van der Maarel bracht direct na rust de spanning terug, maar ondanks het 'alles of niets' dat vanaf de tribunes rolde, slaagde Utrecht er niet in net zo'n ommekeer als vorig jaar te bewerkstelligen.

VIDEO ASSISTANT REFEREE

Maarliefst vier keer moest - de afgelopen week veel besproken Video Referee - er aan te pas komen om uitkomst te bieden. Eerst na een handsbal van Matavz. Ondanks dat uit de beelden duidelijk bleek dat de Vitesse-speler hands maakte en FC Utrecht een strafschop verdiende, bleef scheidsrechter Nijhuis bij zijn beslissing. Ook de andere beslissing pakten niet uit in het voordeel van FC Utrecht.

Mark van der Maarel: "Misschien waren we wel te gretig"
Willem Janssen: "Twee zuivere strafschoppen onthouden"
Jean-Paul de Jong: "Het was gewoon niet genoeg"