Utrechter Visser wint De Acht van Maartensdijk

MAARTENSDIJK - Het wielercriterium De Acht van Maartensdijk is gewonnen door Frank Visser. De Utrechtse wielrenner was in de sprint te sterk voor zijn concurrenten.
Martin van Plateringen, winnaar in 2016, Frank Visser, Matijn Straatsma en Tom Koeleman ontsnappen vrijwel vanuit de start uit het grote peloton dat ook dit jaar weer aan de start stond in Maartensdijk. De vier werken goed samen en bouwen snel een voorsprong op van een halve minuut, waardoor ze op het bochtige parkoers snel uit het zicht zijn van het peloton. Ondanks inspanningen van onder meer Martijn Broekman rijden de koplopers steeds verder weg.
Veertien kilometer voor het einde probeert Frank Visser met een aanval zijn medekoplopers te verrassen. Het lukt niet. Vervolgens gaat Martin van Plateringen. Hij pakt snel zeventien seconden voorsprong, maar op vier ronden voor het einde is zijn ontsnapping ook teniet gedaan. Na afloop geeft hij toe dat het eigenlijk te vroeg was. Het komt aan op de eindsprint. Frank Visser zet rap aan voor de laatste bocht waardoor hij een kleine voorsprong heeft. Martin van Plateringen wordt tweede voor Matijn Straatsma. Tom Koeleman is door de tempoversnelling in de laatste ronde op achterstand gekomen en wordt vierde. De sprint van het peloton wordt gewonnen door Martijn de Groot voor Barry Porsius.
Bij de nieuwelingen ging Rindert Buiter er met de winst vandoor.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.