Van uitschakeling op EK tot kampioen in Zeist, wat een week voor voetbalster Van Ginkel

De kampioenen uit Zeist.
De kampioenen uit Zeist. © Danique van Ginkel
ZEIST - De voetbalvrouwen van Saestum uit Zeist zijn voor de elfde keer kampioen geworden in de Topklasse. De vrouwen wonnen dit weekend met 2-0 van Jong ADO Den Haag. Een bijzonder moment ook voor speelster Danique van Ginkel die deze week nog met Oranje (speelsters onder 17) werd uitgeschakeld op het EK in Litouwen.
"Dat was echt geweldig", blikt de 17-jarige uit Achterveld terug op het kampioenschap. "Wel spannend, want het laatste kwartier hebben we alleen verdedigd. Maar gelukkig hebben we wel gewonnen." En ja, na die ontlading werd er natuurlijk veel gefeest. "Het was zeker laat", lacht ze.

NIET VOOR HET EERST

Het is het elfde kampioenschap voor de vrouwen van Saestum, geen andere club kan dat zeggen. Het laatste kampioenschap is van 3 jaar geleden, toen werden ze ook feestelijk onthaald door de burgemeester. Het is nog niet bekend of dat dit keer weer gebeurt.
Je bent het hele seizoen al ongeslagen, dan moet je het toch nog even doen
Danique van Ginkel

WAT EEN WEEK

Voor Danique was het een week met hoogte- en dieptepunten. Dinsdag werd ze nog met de speelster onder 17 uitgeschakeld op het EK in Litouwen, woensdag vloog ze terug naar huis, maar nu is ze dus kampioen met haar club uit Zeist. "Je bent het hele seizoen al ongeslagen, je leeft er naar toe", vertelt de voetbalster. "Dan moet je het toch nog even doen, dus er was heel veel spanning." Danique is de enige speelster van Saestum die ook uitkomt voor Oranje.
Ik ben super trots op die meiden!
Hoofdtrainer Janneke Bijl

HOOFDTRAINER

Ook voor hoofdtrainer Janneke Bijl was het een bijzondere prestatie. Ze staat pas sinds dit jaar aan het hoofd van het team en is dus meteen kampioen geworden. "Het geeft een super goed gevoel. We hebben aan het begin van het seizoen uitgesproken om kampioen te worden", vertelt Bijl. "We hebben het hele seizoen goed gepresteerd. Drie keer een gelijkspel en de rest gewonnen, dan verdien je het om de beste te worden. Ik ben super trots op die meiden."
De kracht van het team zit volgens de oud-international in de mix tussen oude en jonge spelers: "De oudere spelers hebben de ervaring en de jonkies hebben een enthousiasme dat samen dit team tot grote hoogte heeft gebracht."

KEERZIJDE

De keerzijde van het succes is dat de spelers van Saestum nu erg opvallen. Bijl: "Ik heb al meerdere telefoontjes gekregen van profclubs die geïnteresseerd zijn in de meiden, maar dat hoort erbij."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.