Oud-burgemeester Bunnik sluit droomseizoen als 'superboer' af

© ANP
BUNNIK - Bij stadion De Vijverberg in Doetinchem wordt uitbundig feest gevierd door aanhangers van De Graafschap. De Superboeren promoveren naar de Eredivisie en algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp sluit daarmee een droomseizoen af.
Ostendorp verliet vorig jaar zijn post als burgemeester van Bunnik om zijn favoriete voetbalclub te besturen. Hij ging naar Doetinchem om zijn geboortestreek de Achterhoek sterker te maken. "We zijn om meerdere redenen heel blij met de terugkeer naar de Eredivisie, maar vooral om de kracht en de trots van de Achterhoek nog verder te kunnen presenteren in het hele land", zegt de directeur dan ook tegen RTV Utrecht.

SUPPORTERS

De Graafschap won gisteren in de finale van de playoffs van Almere City, in een duel dat tot het laatst toe spannend bleef. "Door die spanning hebben we ook een slechte wedstrijd gespeeld", zegt Ostendorp, "maar uiteindelijk stond daar wel een uitverkocht huis achter. En als het dan lukt in een wedstrijd als gisteren, dan is de ontlading wel enorm."
Ostendorp benadrukt graag dat het vooral de supporters zijn die de promotie naar Nederlands hoogste voetbalpodium mogelijk hebben gemaakt. "Zij hebben de club iedere keer weer over dode momenten geholpen. Daarin was De Graafschap altijd al uniek, maar dit seizoen hebben we er echt een schepje bovenop gedaan."

VERRASSENDE UITSLAGEN

Over hoe het volgend seizoen in de Eredivisie zal verlopen durft Ostendorp niet te voorspellen. "Daar kom je natuurlijk betere tegenstanders tegen, maar aan de andere kant moet je ook zeggen dat de playoffs verrassende uitslagen hebben laten zien", analyseert hij.
"De Eredivisie heeft er ploegen bijgekregen als Fortuna Sittard, FC Emmen en gisteren dus De Graafschap. Zo zijn er onderin die divisie dus vijf, zes ploegen die aan elkaar gewaagd zijn. We kijken daar vol vertrouwen naar. En eerlijk gezegd wordt het bovenin de Eerste Divisie volgend jaar ook heel spannend."
FC Utrecht is echt mijn tweede club geworden, maar als ik met 'blauw-wit' kom, zal ik toch echt juichen voor De Graafschap!
Hans Martijn Ostendorp
Als voormalig burgemeester van Bunnik was Ostendorp vaak te vinden op de tribunes bij FC Utrecht. Hij kijkt er naar uit om als hoogste bestuurder van De Graafschap een rentree te maken in de Galgenwaard.
"Ik heb een heel mooie tijd in het Utrechtse gehad", blikt hij terug. "Gisteren waren er weer supporters uit Utrecht om mijn club te steunen en ik kom nog regelmatig bij FC Utrecht. Utrecht is echt mijn tweede club geworden toen ik daar ben gaan wonen. Maar als ik met 'blauw-wit' kom, zal ik toch echt juichen voor De Graafschap!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.