DOVO niet meer tegen Jong FC Twente in derde divisie A

VEENENDAAL/PROVINCIE UTRECHT - Jong FC Twente keert na dit seizoen terug naar de competitie voor beloftenteams. De beloften uit Enschede komen nu nog uit in de derde divisie A, waar dit seizoen ook Spakenburg, DOVO en Magreb'90 in spelen.

PIRAMIDE

Vijf jaar geleden trad Jong Twente samen met enkele andere jeugdploegen toe tot de Jupiler League. In 2015 keerde Jong FC Twente terug naar de beloftencompetitie om het een jaar later weer te proberen in de zogenoemde voetbalpiramide, in de toen nieuwe tweede divisie. Daaruit degradeerde het vorig jaar naar de derde divisie. Door de degradatie van het vlaggenschip van FC Twente uit de eredivisie moet de club flink snijden in het budget.

VERVANGING

Jong Twente staat met nog één duel te gaan in het seizoen 2017/2018 elfde in de derde divisie A. Hoe de plek van Jong FC Twente opgevuld wordt, is nog niet bekend. De KNVB laat weten donderdag met meer informatie daarover te komen. Mogelijkheden zijn een extra promotieplek vanuit de nacompetitie of een nieuwe Jong-ploeg die de licentie overneemt.
DOVO speelt volgend seizoen hoe dan ook in de derde divisie. Spakenburg promoveert als kampioen naar de tweede divisie en Magreb'90 degradeert. Mogelijk promoveert hoofdklasser Eemdijk uit Bunschoten-Spakenburg naar de derde divisie.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.