Quirine Lemoine niet in hoofdtoernooi Roland Garros: "Ik was onrustig"

WOERDEN - Tennisster Quirine Lemoine doet niet mee aan het hoofdtoernooi van Roland Garros. De Woerdense verloor in de eerste kwalificatieronde van het Franse Open in drie sets van Francesca Di Lorenzo uit de Verenigde Staten. Lemoine miste twee matchpoints.
Lemoine ging voortvarend van start en won de eerste set met 6-2. In de tweede set ging na een spannende tiebreak met 7-6 naar Di Lorenzo, nadat ze twee matchpoints van Lemoine weggewerkt had. In de derde en beslissende set nam Lemoine een 4-3 voorsprong, maar de laatste drie legs gingen naar de Amerikaanse, die daardoor doorstoot naar de tweede ronde van de kwalificatie.
"Ik had er van tevoren niet echt op gerekend", zegt Lemoine, die in maart haar rentree maakte na een slepende enkelblessure. "Ik ben nog niet zo lang aan het spelen, maar mijn niveau van vorige week heeft laten zien dat het wel mogelijk was. Ik ben natuurlijk erg teleurgesteld, omdat ik ook twee matchpoint heb gehad, maar ik heb een goede wedstrijd neergezet. Er is nu niets meer aan te doen."

SERVICE

Lemoine behaalde afgelopen weekend nog de finale van het ITF-toernooi in Saint-Gaudens, maar die vorm kon ze niet doortrekken. "Ik was een beetje onrustig. Mijn service liep niet zo goed, die liet mij een beetje in de steek vandaag. Daardoor kreeg zij steeds meer de kans om in de wedstrijd te komen, terwijl ik eigenlijk de betere speler was. Dat frustreerde mij heel erg", geeft de Woerdense aan.
De 26-jarige Lemoine is de nummer 259 van de wereldranglijst. De zes jaar jongere Di Lorenzo staat 189e op de moniale ranking. Vorig jaar debuteerde de Woerdense in Parijs in het hoofdtoernooi van een Grand Slam-toernooi. Die prestatie kan ze dus niet herhalen.

Quirine Lemoine over mislopen Roland Garros: "Ik had er ook niet echt op gerekend"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.