FC Utrecht Academie houdt internationale status

UTRECHT - De FC Utrecht Academie is door de KNVB opnieuw ingedeeld in de hoogste categorie. De jeugdopleiding behoudt daarmee het predicaat 'internationale voetbalacademie'. De jeugdopleiding van de club behoord nog altijd tot de besten van Nederland.
Jaarlijks beoordeelt de KNVB de verschillende jeugdopleidingen van de Betaald Voetbal Organisaties (BVO's) in Nederland. Ook dit seizoen werd er grondig gekeken naar de status van de FC Utrecht Academie. Het is voor het vierde jaar op rij dat het de status van 'internationale voetbalacademie' heeft gekregen.
"We zijn blij en trots dat we voor het vierde jaar op rij deze status toegekend hebben gekregen. De jeugdopleiding is een van de belangrijkste pijlers binnen FC Utrecht", aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. "Het is zaak om nu de volgende stappen te zetten binnen de FC Utrecht Academie."
Manager Academie Jelle Goes over de toekenning: "Bij mijn aanstelling hebben we als doel gesteld om de komende jaren hard aan de slag te gaan met het door ontwikkelen van de FC Utrecht Academie. Het behouden van deze internationale status is daar een belangrijk onderdeel van."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.