Ondernemers Heuvelrug maken zich hard voor Vuelta 2020

Ook voor de breedtesport zou de Vuelta een zegen zijn
Ook voor de breedtesport zou de Vuelta een zegen zijn © Innovatietafel Toerisme Heuvelrug
UTRECHTSE HEUVELRUG - Ondernemers en overheden op de Utrechtse Heuvelrug sluiten zich aan bij de pogingen om de start van de Ronde van Spanje naar de provincie te krijgen. De Vuelta-start biedt volgens de partijen ''een unieke kans om de economische vitaliteit en leefbaarheid van de Utrechtse regio nieuwe impulsen te geven."
De Innovatietafel Toerisme Heuvelrug vindt dat de Vuelta, meer nog dan de doortocht van de Giro d'Italia in 2010 en de start van de Tour de France in 2015, een uitgelezen kans biedt om de provincie in zijn geheel te laten zien. Het is de bedoeling dat de Vuelta in 2020 negen gemeenten in de provincie aandoet. Bezoekers worden zo over de hele provincie verspreid en de regio komt op de kaart als aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven, zo betogen de ondernemers.
In de Innovatietafel Toerisme werken ondernemers en lokale overheden op de Utrechtse Heuvelrug samen om de gemeente te promoten. Maandag 28 mei staat de financieringsaanvraag voor de Vuelta op de agenda van Provinciale Staten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.