Een Berg Sport met Jean-Paul de Jong

UTRECHT - In Een Berg Sport blikt René van den Berg terug op het seizoen van FC Utrecht. De club kan terugkijken op een uitstekend seizoen, waarbij het zich op het laatst niet wist te belonen met Europees voetbal. In de studio is trainer Jean-Paul de Jong te gast. Hij praat over de verloren finale tegen Vitesse en de tweede seizoenshelft.
Spijt heeft De Jong niet van keuzes in de finale, "Nee, spijt moet je niet hebben, maar je vraagt je wel eens af: Wat als?" Volgens de trainer was zijn ploeg niet in zijn normale doen tegen Vitesse. "Als het team goed is gaan de individuele kwaliteiten het verschil maken. Die misten we nu om het onze kant uit te laten komen."
Gert Kruys en huisdichter Korneel Evers steken De Jong een hart onder de riem. "JP heeft altijd in de luwte kunnen werken, kwam nu ineens voor de groep te staan en kreeg ook meteen een heel zwaar programma voor de kiezen." Evers vult aan: "Normaal als je het van een trainer over neemt is dat omdat het niet goed gaat met een team, dan kun je het alleen maar beter doen. Dat was nu natuurlijk niet het geval."
Frans van Seumeren heeft een cameo in deze Berg Sport. De club eigenaar neemt het over van Appie Boonen die aan de Turkse rivièra ligt. Van Seumeren gaat op pad om de winnaar van de Superfan verkiezing te verrassen. Verder heeft Korneel een nieuwe Ode en mag De Jong tip-kick spelen tegen Gert Kruys.
Een Berg Sport is vrijdag vanaf 17.30 te zien op RTV Utrecht.

Jean-Paul de Jong: "Deploeg was niet in zijn gewone doen"
Gert Kruys: "De Jong heeft het niet makkelijk gehad"
René van den Berg: "Ik word gek van die scheidsrechters"
Frans van Seumeren zet de Superfan in het zonnetje
De Ode van Korneel Evers
Tip-kick: JP vs Kruys
Een Berg Sport: Aflevering 30

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.