RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Feest bij de Groenen uit Spakenburg: Eemdijk kampioen

1/5
EEMDIJK - De voetballers van Eemdijk zijn kampioen geworden in de hoofdklasse B. De Groenen uit Bunschoten-Spakenburg hadden op bezoek bij Urk aan een overwinning genoeg om de titel te pakken en promotie naar de derde divisie af te dwingen. Het werd 2-0 voor Eemdijk.

De openingsfase was weinig spectaculair. Eemdijk nam het initiatief, maar moest oppassen voor de uitbraak van Urk. Na een half uur wist Eemdijk wel toe te slaan. Evert Brouwers krulde een vrije trap geweldig binnen. Na de goal kreeg de ploeg van trainer Patrick Loenen het op zijn heupen, maar tot de 2-0 voor rust kwam het niet.

In het tweede bedrijf lukte het wel om de score uit te breiden: Maikel de Harder tikte de 2-0 binnen en zorgde voor euforie bij de meegereisde fans. In de slotfase werd door beide ploegen weinig meer uitgericht, waardoor het feest voorbereid kon worden. Na het laatste fluitsignaal barstte het groene feest los.

Doordat Eemdijk zelf won, was de uitslag van het duel tussen directe concurrenten Berkum en Genemuiden niet meer van belang. Die wedstrijd eindigde in 1-0 voor Berkum, dat de competitie afsluit als tweede.

30' Evert Brouwers [0-1]
61' Maikel de Harder [0-2]

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -