Sport Kort 26 mei: Golfsters De Pan naar finale landskampioenschap

PROVINCIE UTRECHT - In Sport Kort bundelen we de diverse sportuitslagen van de clubs en verenigingen uit de provincie.

GOLF

De golfsters van De Pan uit Bosch en Duin hebben zich geplaatst voor de finale van het landskampioenschap. Het versloeg in de halve finale Eindhovensche met 10-8. Zondag speelt De Pan in Lage Vuursche de finale tegen Noordwijkse.

TENNIS

ALTA uit Amersfoort heeft in de eredivisie verloren van Zandvoort. De thuisploeg was met 4-2 te sterk. Het was de eerste wedstrijd van het seizoen.

FIERLJEPPEN

Bij de Van der Vaart Bokaal in Linschoten heeft Woerdenaar Jaco de Groot met een afstand van 21 meter de winst gepakt. Wouter van Midden uit Vlist werd met 20.00 meter tweede. Utrechter Rian Baas stond op het derde treetje op het erepodium. Hij sprong vijf centimeter minder ver dan Van Midden.
Bij de vrouwen ging de winst naar de Benschopse Fabiënne Overbeek. Zij sprong 15.09 meter ver. Wendy Helmes uit IJsselstein werd met 14.72 meter tweede. De derde afstand werd gesprongen door Kimberly Engelhard uit Gouda(14.22 meter).

HONKBAL

UVV heeft in de overgangsklasse ruim verloren van RCH-Pinquins. De Utrechters gingen met 12-2 onderuit. UVV staat in de overgangsklasse op de voorlaatste plaats.

KORFBAL

In de derby in de hoofdklasse B tussen Tweemaal Zes uit Maartensdijk en OVVO/De Kroon uit Maarssen hebben de Maartensdijkers aan het langste eind getrokken. Tweemaal zes won met 21-15. In diezelfde competitie heeft DOS verloren van Rohda. De Westbroekers gingen met 22-18 onderuit. Tweemaal Zes staat tweede, OVVO is de nummer zes, DOS staat voorlaatste.

SOFTBAL

De dames van het Utrechtse UVV speelden zaterdag een tweeluik tegen de Amsterdam Pirates. Het eerste treffen werd met 9-8 gewonnen, maar de tweede wedstrijd eindigde 8-7 in het voordeel van de Amsterdammers.
De Centrals uit De Bilt heeft flink uitgehaald tegen BA Birds. Vroeg in de middag werd er met maar liefst 11-2 gewonnen en even later stond er na het tweede duel een eindstand van 12-0 op het scorebord.
Quick nam het in eigen huis op tegen Neptunus uit Rotterdam: het eerste duel werd 8-6 voor de bezoekers, maar in het tweede treffen stelden de softbalsters uit Amersfoort orde op zaken en werd er met 2-1 gewonnen.
Quick staat achtste in de Silver League, UVV is de nummer vijf en de Centrals zijn de hoogst genoteerde ploeg uit de provincie Utrecht. De Biltenaren staan vierde na twaalf speelronden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.