Gedegradeerd Magreb'90 vol vertrouwen de toekomst in

Magreb afgelopen seizoen in actie tegen Spakenburg
Magreb afgelopen seizoen in actie tegen Spakenburg © RTV Utrecht / Mark Kloostra
UTRECHT - Magreb'90 is vol vertrouwen voor de toekomst. De Utrechtse club, die dit seizoen na een veelbewogen jaar uit de Derde divisie degradeerde, is druk bezig met het samenstellen van een selectie voor volgend seizoen. Op 17 juni worden de plannen gepresenteerd. De club wil dan ook de nieuwe trainer bekend maken.

ZWAARD VAN DAMOKLES

Die plannen staan of vallen bij de uitkomst van het conflict dat Magreb'90 heeft met de belastingdienst. Dat conflict loopt mogelijk uit op een rechtszaak. "Wij hopen dat het niet zover komt, en dat onze advocaat er uitkomt met de belastingdienst uitkomt", zegt de nieuwe voorzitter El Bachir Amenchar tegen RTV Utrecht.
Amenchar erkent dat de belastingclaim van vier ton als een zwaard van Damokles boven de club hangt. "Maar wij kunnen niet op een rechtszaak gaan zitten wachten. Die komt misschien pas in september. Wij hebben vertrouwen in de goede afloop en we moeten verder."
Magreb'90 speelt komend seizoen gewoon in de hoofdklasse
El Bachir Amenchar

HOOFDKLASSE

Het feit dat Magreb plannen voor komend seizoen wil presenteren en een nieuw bestuur heeft, geeft aan dat de club niet aanstuurt op een failissement en een herstart. "Wij spelen volgend seizoen in de hoofdklasse", zegt Amenchar.
Er bleef Magreb'90 afgelopen seizoen weinig bespaard. Doelman Belhadj kreeg rood tegen Spakenburg
Er bleef Magreb'90 afgelopen seizoen weinig bespaard. Doelman Belhadj kreeg rood tegen Spakenburg © Geert Lommers

ROERIGE TIJD

Magreb'90 heeft een roerige tijd achter de rug, zowel bestuurlijk, financieel als sportief. Afgelopen seizoen kreeg de club diverse malen puntenaftrek van de KNVB. Ook scoorde de club slecht in het kaartenklassement. Maarliefst elf keer moest een speler met rood het veld verlaten.  "We willen vanaf nu professioneel opereren om het verleden te vergeten", zegt Hocein Touti, die het bestuur ondersteunt. "We willen positief naar de toekomst kijken. De supporters die vroeger massaal langs de kant stonden en ons team ondersteunden moeten terugkomen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.