Volledige beachvolleybaltop dit weekend present in Utrecht

Ook in 2017 werd er gebeachvolleybald op het Lucasbolwerk
Ook in 2017 werd er gebeachvolleybald op het Lucasbolwerk © Robert Claus
UTRECHT - De complete Nederlandse beachvolleybaltop geeft komend weekend acte de presence in Utrecht en De Bilt. Daar wordt de vierde ronde van de eredivisie gespeeld. Het hoofdveld is bij het Lucasbolwerk in Utrecht, voor de Stadsschouwburg. De andere wedstrijden worden gespeeld op Irene Beach in De Bilt.
De winnaars van vorig jaar
De winnaars van vorig jaar © Geert Lommers

MEEUWSEN EN BROUWER

Blikvangers in Utrecht zijn Nieuwegeiner Robert Meeuwsen en zijn compaan Alexander Brouwer. Ook Christiaan Varenhorst en Jasper Bouter zijn van de partij. Bij de vrouwen behoort de Rhenense Madelein Meppelink met haar partner Sanne Keizer tot de deelnemers.
Tom van Steenis uit Utrecht, die dit jaar ook actief is op de World Tour, ontbreekt. Hij kampt met een schouderblessure.
Tom van Steenis is helaas geblesseerd
Toernooiorganisatie

TOERNOOIOPZET

Bij zowel de mannen als de vrouwen bestaat de eerste ronde uit drie poules van vier spelers. Via een knock-outfase plaatsen zes van de twaalf teams zich voor de kwartfinale. Pas daarin stromen de topteams in in het toernooi.
De wedstrijden beginnen zaterdag om 10.00 uur. De finale staat gepland voor zzondagmiddag 17.00 uur.
De Neude in Utrecht is in juli het toneel van het EK beachvolleybal
De Neude in Utrecht is in juli het toneel van het EK beachvolleybal © Gemeente Utrecht

EK

Het is niet de enige keer dat de stad Utrecht deze zomer topbeachvolleybal te zien krijgt. Van 15 tot en met juli vindt in Nederland het Europees kampioenschap plaats. De Neude in Utrecht is dan één van de vier speellokaties.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.