Prima proloog Van Schip in Luxemburg

© Orange Pictures
SCHALKWIJK - Jan-Willem van Schip is de Ronde van Luxemburg begonnen met een 44e plaats in de proloog. De Schalkwijker legde het 3,2 kilometer korte parcours door Luxemburg-stad af in 3 minuten en 34 seconden. De gemiddelde snelheid van de renner van Roompot-Nederlandse Loterij was 38,7 kilometer per uur.
De eerste leiderstrui ging naar Damien Gaudin. De Fransman won de proloog in 3 minuten en 16 seconden. De Duitser Alexander Krieger werd tweede, op 1 seconde. De Sloveen Jan Tratnik eindigde als nummer drie. Zijn achterstand was 3 seconden. Huub Duyn was de beste Nederlander met de elfde plaats en een achterstand van 8 tellen.
"Ik heb alles gegeven met maar één doel: winnen", sprak Gaudin naderhand. "Dit succes maakt me bijzonder gelukkig. De rit kon eenvoudig niet beter dan dat hij is gegaan. Ik ben hier om selectie voor de Tour de France af te dwingen en de basis te leggen voor een geweldige maand juli." De ploeg van Jan-Willem van Schip heeft in tegenstelling tot het Direct Energie van Gaudin geen uitnodiging ontvangen voor de Tour de France.

KLIMMEN

Donderdag trekt het peloton de heuvels in met een etappe van Luxemburg naar Hesperange. De rit is bijna 190 kilometer lang en ideaal voor de avonturiers.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.