Volleyballers winnen nu wel van Oekraïne

Maarten van Garderen
Maarten van Garderen © Orange Pictures
RENSWOUDE/NIEUWEGEIN - De Nederlandse volleyballers hebben de uitwedstrijd tegen Oekraïne gewonnen. In de Golden European League werd het 2-3 (25-22 18-25 20-25 25-23 10-15) voor de ploeg met Maarten van Garderen uit Renswoude en Nieuwegeiner Sjoerd Hoogendoorn.
Het was de tweede ontmoeting binnen een week met Oekraïne. De eerste ging in Apeldoorn verloren, ook na vijf sets. De Oost-Europeanen forceerden toen de beslissing met 15-13. Bondscoach Gido Vermeulen was naderhand kritisch op de instelling van zijn mannen. In Oekraïne moest Oranje hard werken voor het herstel. Door de zege houdt het enig uitzicht op de eerste plaats in de groep en het bereiken van de Final Four.
Alles is nog mogelijk
Bondscoach Gido Vermeulen
Vooralsnog staat Turkije, aanstaande zaterdag de volgende tegenstander, er met al vier zeges aanmerkelijk beter voor. Nederland won tot nu toe twee van de vier wedstrijden. Bondscoach Gido Vermeulen wil hoe dan ook niet van opgeven weten, zegt hij op volleybalkrant.nl. "Ik ben tevreden over het teamwork. We spelen met een goede groep. Wouter ter Maat ging helaas al snel door zijn enkel. De wissels daarna pakten goed uit. In de vierde set kwamen we erg goed terug maar gaven het toen toch weg. Daar balen we van. We herpakten ons in de vijfde set. We hebben een punt verspeeld maar ook een punt gewonnen. Ondertussen is het een slopend programma. Morgen weer een reisdag, vrijdag naar Sliedrecht en zaterdag tegen Turkije. Alles is nog mogelijk."
Via deze Europese landencompetitie kan Oranje promotie afdwingen naar de intercontinentale Volleyball Nations League. Alle landen spelen uit en thuis tegen elkaar. De groepswinnaars gaan naar het finaletoernooi.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.