Prominente rol Van Basten op WK

Marco van Basten
Marco van Basten © Orange Pictures
UTRECHT - Marco van Basten krijgt een prominente rol tijdens het WK voetbal. De voormalige topspits uit Utrecht, bij de FIFA verantwoordelijk voor technologische ontwikkelingen, vormt samen met vijf andere voetbalprominenten de zogeheten technische studiegroep. Dit gezelschap maakt niet alleen een tactische analyse van het toernooi, maar kiest ook de winnaars van de individuele prijzen zoals de Gouden Bal voor de beste speler van het toernooi en de prijzen voor beste keeper en grootste talent.
De studiegroep staat onder leiding van Carlos Alberto Parreira, de 75-jarige Braziliaan die zijn land in 1994 naar de wereldtitel leidde. Parreira was als bondscoach met vijf verschillende landen present op het WK. "Ik verwacht een toernooi met teams die heel compact spelen en de ruimtes klein houden, met veel spelers achter de bal", aldus de Braziliaan.
De groep bestaat verder uit Emmanuel Amunike, Bora Milutinovic, Alessandro Nesta en Andy Roxburgh. Vier jaar geleden ging de Gouden Bal naar Lionel Messi, Arjen Robben ontving het bronzen exemplaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.