Sneijder onderscheiden voor bijzondere bijdrage aan Utrechtse sportwereld

Sneijder vorige week tijdens de afscheidswedstrijd van Dirk Kuijt.
Sneijder vorige week tijdens de afscheidswedstrijd van Dirk Kuijt. © ANP
UTRECHT - Wesley Sneijder heeft uit handen van burgemeester Jan van Zanen de Utrechtse sportpenning gekregen. Hij ontvangt die van de gemeente vanwege zijn inzet voor de sportwereld en 'de maatschappelijke impact van zijn persoonlijke en zakelijke projecten'.
Sneijder kreeg de prijs, die jaarlijks aan een persoon of organisatie wordt uitgekeerd, vanavond tijdens het Wesley Sneijder Benefietgala.
Volgens de gemeente heeft de 33-jarige topvoetballer tijdens zijn jarenlange internationale carrière Utrecht nooit uit het oog verloren. De gemeente prijst Sneijder omdat hij in zijn tijd bij Internazionele (Italië) en Galatasaray (Turkije) regelmatig Utrechtse jeugdteams liet langskomen. Ook was hij betrokken bij de oprichting van Stichting Sport Ondiep. Die organisatie ondersteunt amateurclub DHSC en de lokale voedselbank en organiseert activiteiten in de wijk.
Sneijder speelt sinds januari voor Al-Gharafa in Qatar. Hij zit niet meer bij de selectie van Oranje, maar krijgt in september wel een afscheidswedstrijd tegen Peru.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.